Αναγκασμένος να ντύνεσαι στα μπλε



Μεγαλώνεις αναγκασμένος να ντύνεσαι στα μπλε, σε ρωτάνε πάντα αν θέλεις “ να παντρευτείς” το κοριτσάκι με τα ροζ  κι επιτρέπεται να παίζεις πάντα με όλα εκτός από τις κούκλες ή τα κουζινικά, που είναι μόνο για τα κορίτσια με τα ροζ. Βέβαια δεν μπορείς να γίνεις ζωγράφος, ούτε μάγειρας, όταν μεγαλώσεις, αλλά επιτρέπεται να παίζεις πόλεμο, με όπλα, σπαθιά και άλλα παρόμοια, να εξελίσσεσαι σε έναν καυγατζή. Στο σχολείο οι καθηγητές σπάνια θα σε τιμωρήσουν επειδή έδειρες άλλα παιδάκια. Μάλλον εκείνα που ζήλευες, επειδή τους επιτρεπόταν να παίζουν με κούκλες.
Αποφεύγεις να μοιράζεσαι τα παιχνίδια σου, ζηλεύεις κι όλα όσα έχει το άλλο παιδάκι.
Όταν μεγαλώσεις και τύχει να γίνεις δολοφόνος θα μπεις φυλακή ή θα μένεις σε βίλα.

Στα 10 σίγουρα θα πρέπει να έχεις αρχίσει και το ποδόσφαιρο, για να βρείς και σημείο επαφής με τον πατέρα σου. 

Μαθαίνεις να προσεύχεσαι στον Χριστούλη, όχι επειδή αισθάνεσαι την ανάγκη αλλά επειδή πρέπει όπως λέει κάποιος μεγαλύτερος σου να προσευχηθείς για κάποιον δικό σου...
Φοβάσαι στο σκοτάδι, ο διάβολος παραμονεύει κάτω απ΄το κρεβάτι, το ίδιο κι ο γύφτος έξω στο μπαλκόνι, αν κάνεις φασαρία. 
Πηγαίνεις στην εκκλησία φιλάς το χέρι του χρυσοντυμένου Παπά, που μόλις έχει σκουπιστεί... Ανάβεις κεράκι, ντύνεσαι προσεγμένα και θεωρείς πως στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι νόμιζαν για θεούς τα καιρικά φαινόμενα. 
Ντρέπεσαι όταν μένεις γυμνός και το σεξ είναι κάτι κακό κι απαγορεύεται...ακόμα!

Το τσιγάρο ακριβό και δύσκολο, σε βοηθάει όμως να ανέβεις σκαλί στη κοινωνική κατάταξη της εφηβικής απελευθέρωσης. Παρόλα αυτά κρύβεσαι ακόμα απ΄τους γονείς μέχρι να φτάσεις 30 για να απαιτήσεις γενικά την αποδοχή τους. Θα τα καταφέρεις; Τώρα με την ανεργία είστε όλοι αναγκασμένοι να παραμείνετε μαζί.
Ευτυχώς όμως, ο πατέρας σου ζεί, μοιράζει χαρτζιλίκι γιατί περηφανεύεται που ΄χεις γκόμενα. Και εκείνη μαθημένη απ΄την μάνα της, για να σε κρατήσει θέλει τα δωράκια της.

Ποιός άλλωστε είναι ο σκοπός των γονιών όταν κάνουν παιδιά; 
Να τους φέρουν ένα ποτήρι νερό στα γεράματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: