City Plaza -Glyfada (η εξωγήινη αισθητική του '90)


Στα μέσα της δεκαετίας του 90 η υπόθεση Roswell είχε συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, με τους εξωγήινους να προκαλούν μαζική υστερία, καταλαμβάνοντας τη μόδα σε κάθε τομέα. Λούτρινα γυαλιστερά με τεράστια μαύρα μάτια, υπερμεγέθη κεφάλια και μικροσκοπικά σώματα, τραβούσες ένα κορδόνι και ακούγονταν ένα σατανικό γέλιο. Κτήρια σε σχήμα διαστημικών δίσκων.  Εξώφυλλα σε περιοδικά όπως το ΚΛΙΚ, με ένα ΑΤΙΑ σε χειρουργικό κρεβάτι, ταινίες όπως το independence Day και το Men In Black, σε έκαναν καχύποπτο για το αν κάποια αδέσποτη γάτα ήταν τελικά κάποιος μεταμορφωμένος εξωγήινος που ζούσε μυστικά ανάμεσά μας.

Μέχρι που στην αυγή της νέας χιλιετίας όλα ξεχάστηκαν, τα παιδικά πάρτυ στον παιδότοπο των McDonald's έδωσαν τη θέση τους στην αυλή της Pizza Hut, που έκαναν διάσημη ο πρόεδρος Gorbachev, ο αγαπημένος μου πολιτικός όταν ήμουν 6 χρονών, αλλά και η Pamela Anderson αργότερα (η πρώτη σταρ της οποίας διέρρευσε "ερωτική κασέτα" με προσωπικές στιγμές).
Το city plaza στην άνω Γλυφάδα ήταν μάλλον από τα τελευταία "συνοικιακά" εμπορικά καταστήματα του 1990, πριν η ιδέα εγκαταλειφθεί πλήρως, μέχρι την αναβίωση των νέου τύπου, αποκεντρωμένα malls σε συνδυασμό με τα village cinemas, που ήταν πιο κοντά στην Αμερικανική αισθητική.
👽

Δεν υπάρχουν σχόλια: