Διαβάζοντας κωλοφυλλάδες στην παραλία

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από τα υπολείμματα που σφηνώνονται στα δόντια. Όπως το ποπ κορν, που στο θερινό κινηματογράφο προχθές, εκεί απέναντι από την παραλία με την ωραία neon επιγραφή, προσπαθούσα να καθαρίσω τη πίσω πλευρά με το καλαμάκι της κόκα κόλα. 

Άκουσα για μια φυλή εξωτική, που δεν πλένονται ποτέ, ούτε βουρτσίζουν δόντια. Παραδόξως φαίνεται, λέγανε οι επιστήμονες που τους μελέτησαν, πως και υγιή ούλα έχουνε, αλλά και δεν βρωμάνε όπως εμείς.

Ο Γιάννης καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή που έχει κουβαλήσει από την Αθήνα-με πρωταρχικό σκοπό φυσικά, να την αφήσει για τρεις μέρες πίσω του, διαβάζει στα κλεφτά εφημερίδα, αναμένοντας ένα δικτυακό meeting.

<<Καλέ στη βόρεια Ευρώπη πλημμύρισαν, της πουτάνας έγινε>> τον ακούω να σχολιάζει διαβάζοντας, απορώ στα φωναχτά τι απέγινε το κράτος εις τας Ευρώπας, που δούλευε ρολόι; 

-Ναι φοβερό σύστημα η Βρυξέλλα! Στη Κίνα να δεις. 

-Όχι στις Βρυξέλλες παιδί μου, στη Γερμανία πέθανε κόσμος!

-Εδώ μωρή στη Μύκονο σκάσανε οι βόθροι-ανακοινώθηκε νέο λοκ ντάουν!

-System of a down η φάση.

Να δεις που η επανάσταση από τη Μύκονο θα αρχίσει.

-Τώρα θα την ακούσουν στερεοφωνικά...

-Αγάπη τους αξίζει ο,τι και να πάθουν εκεί κάτω! 

-Θα την ανοίξουνε γιατί οι πελούσιοι θα λυσσάξουν, οι επόμενες εκλογές είναι με απλή αναλογική. Τι τέρατα θα δούμε πάλι.

-Ναι αλλά οι Γερμανοί, όπως είπε κάπου ένας γαλάζιος βουλευτής, πληρώνουν για τις αμαρτίες τους! 

-Οι Κινέζοι γιατί πληρώνουν;

-Που τρώγαν παγκολίνους!

Σχολιάζει η τρίτη φαρμακόγλωσσα της παρέας, καθώς σκρολάρει στην οθόνη συνολάκια που ψήνει να αγοράσει, σε μια κινέζικη εφαρμογή. 

-Σε πόσες περιοχές του πολιτισμένου κόσμου πνίγηκαν στο σκατό τους φέτος;

-Αντε σηκωθείτε να παμε θάλασσα

-Ναι αλλά όχι κάπου μακριά, με κούρασαν οι διαδρομές, θέλω να κάτσω με τις θειάδες, να πιω τον καφέ μου.

Πέφτει το μάτι σε μια άλλη κωλοφυλλάδα <<χωρίζει ο Κικίλιας με τη Τζένη>>, γιατί πότε τα είχαν διερωτήθηκα, όταν μόλις χθές σε μια παρέα συζητούσαν για το συγκλονιστικό, σου λέει, διαζύγιο της Δέσποινας Βανδή με τον Νικολαΐδη, ο οποίος λέγανε είχε βαρύνει τόσο που δεν σηκωνόταν από τον καναπέ καιρό τώρα, άσε που δεν τα βρίσκανε και πολιτικά πια, γιατί είχε παραγίνει δεξιός! Λέγανε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: