Hotel Acropolis


 Random #hotel in #Corinth

🏨

Αποφασίζοντας λίγο πριν τη καραντίνα να κατέβουμε Κόρινθο με σκοπό να καταθέσει γρηγορότερα μια αίτηση ο φίλος μου ο Αλέξανδρος, βρεθήκαμε σε αυτό το καλτ ξενοδοχείο. 

Το σαλόνι με το μπαρ, δίπλα στη ρεσεψιόν μαρτυρούσε τις καλές εποχές που έζησε το '70. Αυθεντικό ρετρό, έχοντας παραμείνει η διακόσμηση απαράλλαχτη, εδώ και δεκαετίες. Ήμασταν τρεις κι ο ρεσεψιονίστ ήθελε να μας χρεώσει παραπάνω το δωμάτιο με το τσιμεντένιο διπλό κρεβάτι, γιατί είχε κι ένα ακόμη έξτρα ξύλινο, όπως και τα υπόλοιπα σάπια έπιπλα που κοσμούσαν το χώρο. 

Δεν τα κατάφερε όμως, μια γιατί εγώ τσαμπουκαλεύτηκα, μια γιατί τον ξεγελάσαμε πως ο ένας θα έφευγε, επειδή τάχα μου ήταν ντόπιος. Αν ήθελε κανείς να εισπνεύσει την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής, τα 35€ ήταν αρκετά γι'αυτό το μουσταρδοκαφετί διαμαντάκι, που φιλοξενούνταν κάτι θείτσες θεούσες, νταλικέρηδες και παράνομα ζευγάρια. 

Στη περιοχή του ισθμού υπήρχαν πολλά μαγαζιά, τουριστικά κι εστιατόρια, που την περίοδο των #60s άνθιζαν. Σήμερα είναι διάχυτη η παρακμή, αλλά το άρωμα παραμένει, μάλιστα η πανδημία ίσως τελικά και να βοήθησε, αφού αρχίζει να γίνεται εντονότερο...

Τότε δεν είχε ανοίξει ακόμα η νέα εθνική οδός, έτσι ο μόνος δρόμος ήταν η παλιά διαδρομή, από τους Αγίους Θεοδώρους μέχρι το Κιάτο, όποιος αγαπά την ιστορία και την αρχιτεκτονική θα εκτιμήσει βαθιά ένα #roadtrip 

Σε αυτά τα μέρη στέκουν ακόμα τηλεφωνικοί θάλαμοι με κέρμα και πορτοκαλί τηλέφωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: